Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mossel saté I

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 zak mosselen
1 ui
4 tenen knoflook uit de knijper
2 theelepels versgeraspte gember of 1 theelepel
gemberpoeder
1 theelepel sambal trassi
1 theelepel Javaanse suiker of 2 theelepels donkerbruine
basterdsuiker
olie
een stukje asem
4 salamblaadjes

Bereiden

Maak de ui schoon en snipper hem fijn.
Wrijf de ui, knoflook, gember, sambal en suiker tot een brij
en fruit deze in de hete olie even aan.
Voeg vervolgens de tamarinde en de salamblaadjes toe.
Giet er 1/2 liter water op en laat even doorkoken.
Maak de mosselen schoon en gooi exemplaren die openstaan of
waarvan de schelp beschadigd is weg.
Kook de mosselen in de bouillon gaar.
Laat ze in de bouillon afkoelen en haal ze dan uit de
schelp.
Steek de mosselen aan satéstokjes of -pennen en rooster
ze in een paar
minuten bruin.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Noorse zalm ‘Jeon’ (4 porties)
Kabeljauw 'tapenade'
Vispakketje
Zalmsauce
Tonijnschoteltje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes